Bilkompaniet Skadecenter

Om skadecenter

Kom till Skadecenter – om olyckan varit framme!

bilkompaniet.se/skadecenter

Alla bilmärken. Alla försäkringsbolag. Ett telefonnummer - 0250-28850. Enklare kan det ju inte bli! När du har fått en försäkringsskada på din bil, behöver du bara ringa till Bilkompaniet Skadecenter i Mora för bokning av skadebesiktning. Här tar vi bokstavligen hand om både dig och din bil. Vi har samarbetsavtal med alla försäkringsbolag.

Ring 0250-28850 eller maila för bokning av skadebesiktning. Bilen ska, om möjligt, vara rentvättad för att underlätta korrekt skadebesiktning.
Om bilen går att köra lämnar du den direkt på Skadecenter i Mora, Dalarna, eller kommer till Bilkompaniet i Leksand eller Malung. Du kan också ringa till oss så ordnar vi en bärgare åt dig. När bilen kommer in gör en av våra skadehandläggare en besiktning där alla skador fotograferas och registreras, helt i enlighet med försäkringsbolagens krav. Sedan träffar han dig och ni går tillsammans igenom skadan och hur den ska åtgärdas.

Bilkompaniet skadecenter skadehandläggareNär känslorna rusar runt

Många är beroende av bilen för att vardagen ska fungera. Det kan vara en orsak att bli både upprörd och bedrövad efter en krock – om man haft turen att slippa personskador. Det här möter våra skadehandläggare ofta. De har stor förståelse för din situation och är vana att ta hand om både dig och din bil. De kan till exempel vara behjälpliga när du ska fylla i din skadeanmälan till ditt försäkringsbolag. Samma skadehandläggare har kontakten med dig tills bilen är klar. – Det är det roligaste med jobbet, säger Lars Adolfsson, att få överlämna en reparerad och nylackerad bil. Lika fin och säker som den var före skadan. På Bilkompaniet gillar vi alltid att göra kunden nöjd.

Läge att laga gammal skada

Om din bil måste lackeras efter en försäkringsskada, är det ett utmärkt tillfälle att passa på att laga en gammal skada. Du slipper kostnaden för själva igångsättningen, som färgblandning med mera. Och du slipper att vara utan din bil en extra gång. – Det är även en god idé att byta ut vindrutor med stenskott. Under vintern när du använder defrosten, är det risk för att stenskott sprider sig när de utsätts för snabba skillnader i temperatur. Det innebär en stor säkerhetsrisk om rutan plötsligt spricker sönder under körning, påpekar Lars. Karossens stabilitet är beroende av att vindrutan är hel och korrekt monterad.

Under samma tak

Bilkompaniets Skadecenter är helt komplett. Här finns kompetenta skadetekniker, plåtverkstad, lackering och allt som krävs för att reparera och färdigställa din bil så fort som möjligt. Vi fixar allt under samma tak och behöver inte lägga onödig tid på transporter.

Ett gott samvete

På många bilmodeller är stötfångare, framskärmar och bakluckor idag gjorda av plast. Vi kan laga bucklor och skador även på dessa. Det lönar sig bättre både för miljön och din plånbok än att bara slänga och köpa nya. Självklart jobbar vi efter kraven enligt miljöstandarden ISO14001. Vi lackerar med vattenbaserade färger – det är positivt både för naturen och vår egen arbetsmiljö.
I lackeringen används HVLP (High Volume Low Pressure) Lacksprutor. Som innebär högre finish och miljöbesparing jämfört med konventionella lackverktyg som annars används i branschen. Bättre resultat. Mindre lackförbrukning och spill. Bättre arbetsmiljö.

Skadeprocessen

Läs mer om skadeprocessen här >>

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår