Britax bilbarnstolar

Det är viktigt att du väljer en bilbarnstol som är anpassad för ditt barns ålder och vikt. Säkerhetstips: Marknaden i Sverige, Norge och Finland rekommenderar att man åker bakåtvänt så länge som möjligt, upp till ca 4.5 års ålder. Den bakåtvända bilbarnstolen är urvuxen när övre delen av örat är i jämnhöjd med bilbarnsstolens övre kant. 
När man vänder barnet vid ca 4.5 års ålder för framåtvänt åkande, sitter de säkrast i bältesstolar. Använd bältesstolen tills barnet är ca 10 år (36 kg). Bilkompaniet är återförsäljare för BRITAX som uppfyller dom strängaste kraven på säkerhet och skyddar ditt barn på absolut bästa sätt.

Om bilen är utrustad med aktiva krockkuddar i framsätet skall man inte placera barnet i en bakåtvänd bilbarnstol i bilens framsäte.

Nedan följer exempel på bilbarnstolar och babyskydd i olika vikt/ålderklasser som Bilkompaniet är återförsäljare för.
För att se hela sortimentet: Klicka här >>

Grupp 0 Nyfödd - 10kg (Nyfödd - 6 mån)

BABY-SAFE SLEEPER

Tack vare det plant liggande läget hos babykorgen kan barnet transporteras säkert och ergonomiskt, både i bil och i Travel System. Du kan alltid vara säker på att ditt barn är säkert, har det bekvämt och är väl skyddat vid transport. Den energiabsorberande klädseln på insidan ger ett heltäckande skydd för nyfödda. Den robusta korgen i kombination med bärhandtaget i upprätt läge ger ett skydd mot överrullning om en olycka skulle ske.

Produkt Egenskaper:


Ett system där barnet ligger helt plantär det mest hälsosamma sättet att transportera riktigt små barn på längre resor


Lossning av handtaget med enhandsgrepp för enkel lossning från barnvagnen
Korg med skyddande sufflett och rotation i motsatt riktning för maximal säkerhet

Grupp 0+ Nyfödd - 13kg (Nyfödd - 12/15mån)

BABY-SAFE PLUS

BABY-SAFE plus kan användas tillsammans med BABY-SAFE ISOFIX-basen och ger bästa skyddet för din baby ända från födseln. De höga sidorna och det djupa skalet ger ett optimalt sidokrockskydd även för de allra minsta barnen. Det passar även bra till BRITAX-vagnar som är utrustade med vår CLICK & GO™-funktion. 

Produkt Egenskaper:

Bakåtvänd montering


Fempunktsbältemed enhandsjustering

Djupa, mjukt vadderade sidor geroptimalt sidokrockskydd

Läs mer om Baby-Safe Plus>>

Grupp 1-2 9kg – 25kg (9mån - 6år)

MULTI-TECH 2

Den nya generationens kombistol. Bakåtvänd samt framåtvänd användning, ger den längsta användningstiden för ditt barn, till c:a 8 år. Det unika huvudskyddet och djupa sidostödet ger små som stora barn extra skön komfort och utökat skydd vid sidokrock. Integrerat stödben och bälteslås, ”lock offs” , gör MULTI-TECH 2 mycket enkel och säker att installera på alla platser i bilen.

 Produkt Egenskaper:

Bakåtvänd montering samt framåtvänd användning


Fempunktsbältemed enhandsjustering


En indikator visar när stödbenet är korrekt utfällt

Läs mer om Multi-Tech 2>>

Grupp 2-3 15kg - 36kg (4år - 11år)

KID Plus

Den speciella huvuddelen tillsammans med de långt framdragna sidorna och det fullständiga skyddet av axelområdet ger hög komfort för små och stora barn och bästa möjliga skydd vid en sidokrock. Bältet löper alltid nära kroppen eftersom sittytan anpassas optimalt till barnets bäcken.

 Produkt Egenskaper:Framåtvänd montering

Flera lutningslägenSidokrockskydd


Britax Logo Babysafe sleeper

BabySafe Sleeper

Babysafe plus

BabySafe Plus

BABY-SAFE Belted Base och BABY-SAFE ISOFIX Base

BABY-SAFE Belted Base och BABY-SAFE ISOFIX Base

MULTI-TECH 2 Bilbarnstol

MULTI-TECH 2

KID plus Bältesstol

KID plus

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår